GALERII Linnaklaverit mängivad täna noored pianistid, suured tulevikulootused

Copy

Tartu linna päeval oli juba kell üheksa hommikul Estonia klaver tõstetud turuhoone kõrvale püünele, naabriks Mati Karmini pronkssea skulptuurile. Chopini nokturne ja masurkasid esitas seal 17-aastane Erik Tens, kes on Tartu 1. muusikakooli vabaklassi õpilane. Tema õpetaja on Marina Ruusmaa.

Rahvast muudkui kogunes. Kuulajate hulgas oli ka Tartu ülikooli füüsikaprofessor Jaak Kikas, kes noormeest eest ja kõrvalt pildistas ning siis reporterilegi ligi astus ning märkis uhkusega, et Erik Tens on tema lapselaps.

Linnaklaver turuhoone juures, mängib Erik Tens.
Linnaklaver turuhoone juures, mängib Erik Tens. Foto: Sille Annuk

Uhkust võib professor Kikas tunda tõepoolest, sest nagu noore pianisti õpetaja Marina Ruusmaa hiljem lisas, on Erik Tens äärmiselt andekas õpilane, käib aina konkurssidel ja paistab igal pool silma. Näiteks viimatisel Ago Russaku nimelisel noorte pianistide konkursil sai ta taas esikoha.

Linnaklaver turuhoone juures, Pätrik Väliste (eespool) ja Laurits Luhamaa.
Linnaklaver turuhoone juures, Pätrik Väliste (eespool) ja Laurits Luhamaa. Foto: Sille Annuk

Turuhoone juures mängisid veel esimese aasta õpilased Pätrik Väliste ja Laurits Luhamaa, kes esitasid neljal käel üht Tšehhi rahvalaulu ja midagi veel. Ning siis istus klaveri taha noor pianist Jako Kingo.

Mängib Jako Kingo.
Mängib Jako Kingo. Foto: Sille Annuk

Marina Ruusmaa märkis, et linnaklaveri kontsertide teisteski kohtades võib täna näha tema noori õpilasi, kokku kaheksat tulevikulootust.

Linnaklaverit saab kuulata veel kell 11 Raatuse tänava pikendusel, kell 13 Pirogovi platsil ja kell 15 jõuab linnaklaver Küüni tänavale.

Tagasi üles