Tartus peab asutamiskoosoleku uus rahvuslaste erakond (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Jaak Valge on uue erakonna eestvedajaid. Kõrval kuulab Henn Põlluaas, kelle EKRE koos Valgega samal päeval enda ridadest välja heitis.
Jaak Valge on uue erakonna eestvedajaid. Kõrval kuulab Henn Põlluaas, kelle EKRE koos Valgega samal päeval enda ridadest välja heitis. Foto: Madis Veltman

Loodava erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid asutamiskoosolek on homme Tartus V spa konverentsikeskuses. Uued juhid homme ilmselt küll valitakse, kuid erakonna asutamine viibib, kuniks on saavutatud nõutav 500 asutajaliikme olemasolu.

«Võibolla juhtub ka ime, aga ma arvan, et homme veel jääb liikmete arv 400 kanti,» ütles erakonna asutamise eestvedajaid Jaak Valge. «Kui saavutame nõutava arvu alles augustis, siis võibolla teeme registreerimise ära septembris, kui on kavas meie esimene kongress.»

Valge ütles, et uue erakonnaga on liituma oodatud need rahvuslikult, konservatiivselt ja demokraatlikult mõtlevad inimesed, kellel ei ole seni olnud poliitikas korralikku väljundit, kes mitmel põhjusel ei ole tahtnud EKREga olla või pole mõned poliitikaelemendid nende juures meeldinud.

Tagasi üles