Tartu Agro juht: valitsus kirjutab alla meie surmaotsusele (10)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu Agro 2500-pealine piimakari varustab siinset kaubandusvõrku piimaga ning Tartu linnaliinibusse biogaasiga. Ettevõtte juht Andres Härm näeb, et tootmismaa tükeldamine ja enampakkumisega rendile andmine sunnib neid tegevust lõpetama.
Tartu Agro 2500-pealine piimakari varustab siinset kaubandusvõrku piimaga ning Tartu linnaliinibusse biogaasiga. Ettevõtte juht Andres Härm näeb, et tootmismaa tükeldamine ja enampakkumisega rendile andmine sunnib neid tegevust lõpetama. Foto: Kristjan Teedema

Tartu külje all tegutsev Eesti üks pikaaegsemaid ning ka suuremaid põllumajandusettevõtteid Tartu Agro võib uksed sulgeda, sest neid ähvardab tootmismaast ilma jäämine. Ettevõtte maa kuulub riigile ning valitsus plaanib maatükid avalikule enampakkumisele panna.

70 maatükki, kogupinnaga veidi üle 3000 hektari, anti Tartu Agrole 2000. aastal kasutamiseks 25-aastase rendilepinguga. Leping lõpeb 2025. aasta novembris ning valitsusel on plaan panna maa tüki kaupa enampakkumisele. 

Tartu Agro juht Andres Härm sõnas, et selle otsusega kirjutab valitsus alla nende surmaotsusele. «Me muidugi püüame jätkata ja osaleme ka enampakkumisel, aga on selge, et Tartu Agrol ei ole maade osade kaupa rendile andmisega võimalik kõikide selle osade eest teiste pakkujatega võistelda,» rääkis Härm. Ta lisas, et maade tükeldamine lõhub ära Tartu Agro senise tegevuse ega võimalda konkureerida teiste pakkujatega, kellel võib mingi konkreetse väikse tüki suhtes olla erihuvi.

Tagasi üles