Päevatoimetaja:
Emily Lieberg
+372 730 0138
Saada vihje

Pagariäri avamine tekitas varahommikul raeplatsile saiasaba

Cruffini pagariäri vastu tundsid tartlased avamispäeva hommikul elavat huvi: paari minutiga tekkis ukse taha järjekord.
Cruffini pagariäri vastu tundsid tartlased avamispäeva hommikul elavat huvi: paari minutiga tekkis ukse taha järjekord. Foto: Sille Annuk

Eile hommikul avati Tartu Raekoja platsil Aparaaditehases väga menukaks saanud Cruffini saiatehas. Kuigi koha sisseseadmine võttis loodetust mitu kuud kauem aega, on äri ahjud nüüd täiel kuumusel tööle pandud.

Vastvalminud Cruffini uks avanes punktipealt kell 8.30. Kohviku asutaja ja pagar Kristian Neemela tervitas platsile kogunenud huvilisi. Varajasest kellaajast hoolimata tekkis ahjusoojade saiakeste pärast tänavale ulatuv saba.

Pagari sõnul teeb nende saiakesed eriliseks pikk ja töömahukas valmimisprotsess. Kuna kogu toodang valmistatakse otsast lõpuni töökojas kohapeal, võib ühe saialaari ettevalmistamiseks kuluda kuni kolm päeva. «Tegu pole lihtsalt kohviku, vaid pigem saiarestoraniga,» selgitas Neemela. «Läheme saiategemisega niivõrd süvitsi, et maitseelamus saab grammike rikkalikum.»

Tagasi üles