Kunstitudengi raha jäi terrorismi ja rahapesu kahtluse tõttu kinni (18)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kunstitudeng Viktor Kiss on Coop Pangas pettunud, sest juba nädal aega ei ole õnnestunud tal sealt oma raha kätte saada, igakuised arved vajavad aga tasumist.
Kunstitudeng Viktor Kiss on Coop Pangas pettunud, sest juba nädal aega ei ole õnnestunud tal sealt oma raha kätte saada, igakuised arved vajavad aga tasumist. Foto: Sille Annuk

Neljapäeva pärastlõunal võttis Tartus Ülikooli tänaval asuva Coopi pangakontori ees koha sisse Pallase skulptuuriosakonna tudeng Viktor Kiss, käes plakat ja seljas särk, mõlemal kiri, millega ta nõuab pangalt oma raha tagasi.

Viktor Kiss õpib Pallases skulptuuriosakonnas ning on Tartu kunstimuuseumis installaatorina ausalt leiba teeninud, aidates teistel kunstnikel oma töid üles seada.

Paraku on ta juba üle nädala rahata, samal ajal arved kuhjuvad ning tasumata arvete eest on juba esimesed nõudekirjadki tulnud. Kissi rahaülekande iseenda kontole pidas Coop Pank kinni ning selle kohta selgitust nõudnud Kiss sai vastuseks, et ülekannet pole toimunud rahapesu ja terrorismi tõkestamiseks.

Tagasi üles