Omavalitsused vahetasid rahvusvahelises projektis kaugtöö kogemusi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Projektis osalev seltskond on väga kirju, esindatud olid Dubrovnik Horvaatiast, Câmara de Lobos Portugalist, Brindisi Itaaliast, Murcia Hispaaniast, Bukaresti 6. piirkond Rumeeniast, Tirana Albaaniast ja Tartu.
Projektis osalev seltskond on väga kirju, esindatud olid Dubrovnik Horvaatiast, Câmara de Lobos Portugalist, Brindisi Itaaliast, Murcia Hispaaniast, Bukaresti 6. piirkond Rumeeniast, Tirana Albaaniast ja Tartu. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartus peetud rahvusvahelisse URBACTi programmi kuuluva projekti Remote-IT kohtumisel jagati häid praktikaid nii kaugtöö korraldamisel omavalitsuse asutustes kui ka piirkonna turundamisel kaugtöö sihtkohana.

Möödunud aasta juunis alguse saanud projekt Remote-IT annab seitsmele Euroopa omavalitsusele, sealhulgas Tartule, võimaluse kaardistada ja arendada kaugtööst tulenevaid võimalusi ning minimeerida kaasnevaid riske. Seekordne kohtumine toimus 19. ja 20. juunil Tartus.

Esimesel päeval tervitasid külalisi abilinnapea Raimond Tamm ja linnasekretär Jüri Mölder. Tervitusele järgnesid partnerite kogemuste vahetamised diginomaadide ja kõrgelt haritud erialaspetsialistide meelitamisel oma piirkonda. Teisel päeval juhtis URBACTi ekspert dr Eleni Feleki sessiooni kaugtööst ja sellega seonduvast keskkonna aspektist.

Kohtumise raames salvestati Tartus ka projekti esimene taskuhääling teemal «Meie muutuv töökoht: mida me vajame kaugtööks?». Lisaks külastati Tartu loomemajanduskeskust ja sealset ühiskontorit, Deltas asuvat SPARKUPi ühiskontorit ning Tartu välismaalaste teenuskeskust.

Tartu kohtumine oli järjekorras neljas, järgmisena jagatakse oma häid praktikaid Câmara de Lobosis ja Brindisis.

Remote-IT projekti rahastatakse URBACTi programmist, mis aitab omavalitsustel välja töötada integreeritud meetmeid jätkusuutlikeks muutusteks. Projektis osalevad Dubrovnik Horvaatiast, Câmara de Lobos Portugalist, Brindisi Itaaliast, Murcia Hispaaniast, Bukaresti 6. piirkond Rumeeniast, Tirana Albaaniast ja Tartu.

Lisainfo projekti kohta: https://urbact.eu/networks/remote-it.

Tagasi üles