Aitame Tartu linna jõuludega raeplatsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja plats 2012 jõulude ajal à la Tartu Postimees.
Raekoja plats 2012 jõulude ajal à la Tartu Postimees. Illustratsioon: Graafika: Artur Kuus

Veel eile oli Tartu raeplatsil paar kuhilat hilist lund, seepärast polegi ehk patt rääkida tulevasest jõulukujundusest. Sellest on ilmselt lähtunud ka Tartu linnavalitsus, kui ta märtsi viimastel päevadel kuulutas välja Raekoja platsi jõuluaegse kujunduse ideekavandite konkursi.

«Tahame enne suve kõik head mõtted kokku koguda, et siis sügisel jääks piisavalt aega parima idee elluviimiseks,» selgitas abilinnapea Tiia Teppan siis.

Võistlusele oodatakse töid, mis pakuvad välja atraktiivse ja isikupärase kujundusidee ning väärtustavad Tartu keskväljakut linna sümbolpaiga ja keskse kogunemiskohana jõulude ajal.

Väljendusvahenditele piiranguid ei seata – välja võib pakkuda Raekoja platsi tervikuks siduvaid heli-, valgus- ja ruumiinstallatsioone, skulpturaalseid objekte, arhitektuurseid väikevorme ja muud.

Kujundusideed võib välja pakkuda ka koos platsil korraldatavate tegevustega. Ainus nõue on, et idee peaks sobituma väljakujunenud linnaruumi ja vastama vanalinna muinsuskaitsealal kehtivatele piirangutele.
Parimatele ideekavanditele paneb linn välja auhinnad: esikoht saab 1400 eurot, teine koht 1000 ja kolmas 700 eurot. Samuti pannakse välja kaks eripreemiat, kumbki 300 eurot.

Siinkohal – õigemini kõrvaloleval leheküljel – esitab oma kavandi konkursile ka Tartu Postimees. Ideid pakkus Jüri Saare ja Tiina Kama eestvedamisel kogu toimetus, graafilisse vormi valas mõtted Artur Kuus. Linnavalitsus, palun registreerige!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles