Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Seekordsel Tartu linna päeval puhuvad muutuste tuuled

Copy
2020. aastal peatus linnaklaver ülikooli peahoone ees. Sel korral alustab muusikainstrument päevast rännakut turuhoone juurest ning lõpetab muusikatänaval. Pildil mängib pianist Sven-Sander Šestakov.
2020. aastal peatus linnaklaver ülikooli peahoone ees. Sel korral alustab muusikainstrument päevast rännakut turuhoone juurest ning lõpetab muusikatänaval. Pildil mängib pianist Sven-Sander Šestakov. Foto: Margus Ansu

Laupäeval, 29. juunil tähistatakse taas Tartu linna päeva. Kui varem on päeva keskmes olnud ooperisümbioosideks nimetatud iselaadsed kontserdid, siis sel korral puhuvad programmis uued tuuled.

Et Tartu kannab tänavu Euroopa kultuuripealinna tiitlit, on sedapuhku korraldajad võtnud eesmärgiks kaasata üritustesse võimalikult palju kohalikke tegijaid. «Traditsioon jätkub, aga teeme seda veidi uuenenud võtmes, et pakkuda linlastele vaheldust,» sõnas peakorraldaja Ragnar Konson. Kultuuripealinna tiitlist inspireerituna toimuvad päeva vältel eri paigus üritused, millest mõni on juba pika traditsiooniga, teine jällegi täiesti uus.

Näiteks on huvilised oodatud iga-aastasele hommikukohvile linnapeaga. Tava kohaselt on kavas ka Tartu medalite kätteandmine ja kauni kodu tseremoonia.

Tagasi üles