Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Vabaduse puiesteel tohivad autod sõita veel selle kuu lõpuni

Copy
Autovabaduse nautlejad võrkkiiges 2022. aasta suvel.
Autovabaduse nautlejad võrkkiiges 2022. aasta suvel. Foto: Ragnar Peets

Suve keskel seab end Vabaduse puiesteel taas sisse autovabaduse puiestee, mille ettevalmistustööd algavad juba selle nädala lõpus. Ala jääb läbivale liiklusele suletuks 16. augusti hilisõhtuni.

Vabaduse puiestee lõik Uueturu tänavast kuni Magistri parklani suletakse pühapäeval, 30. juunil kell 4.00. Ümbersõiduna saab kasutada Rahu sild – Narva mnt – Vabaduse sild ja vastupidi. Poe tänavale ja sealt välja pääseb Ülikooli tänava kaudu.

Ajutised taksode ja turismibusside peatused luuakse Vabaduse puiesteele Magistri tänava parkla vastu. Mõlemale transpordiliigile on mõeldud kolm kohta.

Bussi nr 6 ajutine teekond linnast välja viival suunal on Rahu sild – Narva mnt – Vene ring – Sauna – Kroonuaia. Läbimata jäävad peatused Vabaduse pst, Raeplats ja Palmihoone. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Vabaduse puiestee ja Raeplatsi asenduspeatus on Linnamuuseum. Linna sisse tooval suunal on teekond Lai – Vabaduse sild – Vene ring – Narva mnt – Rahu sild. Palmihoone ajutine peatus paigaldatakse Laiale tänavale botaanikaia juurde. Raeplatsi asenduspeatus on Atlantis.

Bussiliini nr 7 ajutine teekond on Rahu sild – Narva mnt ja vastupidi. Linnast väljuval suunal jäävad läbimata peatused Vabaduse pst, Raeplats ja Vabaduse sild. Asenduspeatusena saab kasutada peatust Linnamuuseum. Linna siseneval suunal jäävad läbimata peatused Palmihoone ja Raeplats. Palmihoone asenduspeatuseks on Vene ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Atlantis.

Bussiliini nr 13 ajutine teekond on Rahu sild – Narva mnt – Vene ring – Sauna – Kroonuaia. Läbimata jäävad peatused Vabaduse pst, Raeplats ja Palmihoone. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Vabaduse pst ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Linnamuuseum. Linna siseneval suunal on Kroonuaia – Kroonuaia sild – Sauna – Vene ring – Narva mnt – Rahu sild. Linna siseneval suunal jäävad läbimata peatused Palmihoone ja Raeplats. Palmihoone asenduspeatuseks on Vene ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Atlantis.

Bussiliin nr 22 ajutine teekond on Raatuse – Narva mnt – Vene ring – Sauna – Kroonuaia. Läbimata jäävad peatused Atlantis, Vabaduse pst, Raeplats ja Palmihoone. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Atlantise, Vabaduse pst ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Linnamuuseum.

Bussiliin nr 21 ajutine teekond on Jakobi – Lai – Vabaduse sild – Vene ring – Narva mnt  –Fortuuna. Läbimata peatused on Palmihoone, Raeplats. Palmihoone ajutine peatus paigaldatakse Lai tänavale (Botaanikaia juurde). Bussiliin peatub peatustes Vene ja Atlantis.

Autovabaduse puiesteel saab 6. juulist 12. augustini kogeda kirevat kultuuriprogrammi täis kontserte, välikino, peresündmusi ja palju muud. Autovabaduse puiestee on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu linn, Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg, Tartu noorsootöö keskus ja paljud teised koostööpartnerid.

Autovabaduse puiestee täienev programm: https://tartukorraldab.ee/avp/programm

Jooksvat liiklusinfot näeb kaardilt: liikluspiirangud.tartu.ee. Autovabaduse puiesteega seotud liiklusskeemid: www.tartu.ee/et/uudised/autovabaduse-puiesteega-kaasnevad-nadala-lopust-linnasudames-liiklusmuudatused

Tagasi üles