Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

President Alar Karis: õnnelik ja rõõmus olla on maailma vaatamise küsimus

Copy
Tartu laulupeoliste ees võttis sõna president Alar Karis.
Tartu laulupeoliste ees võttis sõna president Alar Karis. Foto: Kristjan Teedema

President Alar Karis rõhutas eile õhtul Tartu laulupeol «Õnn ja rõõm» tervituses kõigile laulupeolistele ja Eesti inimestele, et sellised sündmused nagu laulupidu annavad võimaluse kogeda õnne ja rõõmu kogu selle täiuses. Laulupidu külastas ka Läti riigipea Edgars Rinkēvičs.

«See, mida me siin Tartu lauluväljakul kogeme, ongi õnn ja rõõm. See tunnete virvarr, kuid samas täielik selgus ja kohaolu, mis valdab meid üleni. Ka siis, kui kõht on natuke tühi, varbad kergelt märjad või roidumus päikesest, on meid üleni valdav rõõm muusikast ja sellest hetkest siin selgemast selgemad,» ütles president Karis.

Riigipea viitas kirjanik Tõnu Õnnepalu sõnadele, et õnne ei saa fikseerida. «Õnn on ainult hetkeks, me peame ta käest lahti laskma. Aga kuna ta on nii liikuv ja lenduv, siis võib ta iga hetk ka meile uuesti vastu tulla,» sõnas president Karis.

Aga õnnelik ja rõõmus olla on presidendi sõnul võimalik pidevamalt. «See on maailma vaatamise küsimus. See on armastuse leidmise küsimus. See on kõrval oleva inimese hea pilguga vaatamise küsimus. See on huumorimeele ja naeratuse küsimus. Õnnelik inimene teeb vähe halba,» lausus riigipea.

«Muusikas ja laulus olev kokkukõla otsing teise inimesega on side, mis köidab meid kokku nii sõprade kui võhivõõrastega. Harmoonias tekib sild üle erimeelsuste jõe ja pahuruse välja. Kõndigem sagedamini üle nende sildade ka igapäevaelus, lehvitades erimeelsustele ja märgates vastu lendavaid õnne- ja rõõmuhetki,» rõhutas riigipea.

President tänas kõiki, kes aitasid laulupeo teoks teha: üldjuhte ja korraldajaid, koori- ja orkestridirigente, lapsevanemaid ja tugivõrgustikke ja sooja publikut.

Tagasi üles