Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

PANE TÄHELE! Laulupeo rongkäik paneb südalinnas ja laululava ümbruses liikluse seisma

Copy
Tartu laulupeo rongkäik alustab Vabaduse puiesteelt, lookleb sealt läbi kesklinna Jakobi mäele ning suundub siis mäest üles laululavale.
Tartu laulupeo rongkäik alustab Vabaduse puiesteelt, lookleb sealt läbi kesklinna Jakobi mäele ning suundub siis mäest üles laululavale. Foto: Andres Raudjalg

Täna kell 16 stardib Vabaduse puiesteelt Tartu laulupeo rongkäik, mis kestab ligikaudu kaks tundi. Teekond kulgeb mööda Vabaduse puiesteed Laiale tänavale ning suundub sealt Jakobi, Kreutzwaldi ja Tuglase tänavaid pidi laululavale.

Seetõttu on vahemikus kell 14 kuni 18 kesklinna ja laululava piirkonnas liikluskorralduse muutusi. 

Rongkäiguks kogunemine algab kell 14, mistõttu suletakse Vabaduse puiestee lõigul Uueturu–Gildi. Magistri parkla jääb avatuks ning Poe tänavale pääseb seisaku vältel Ülikooli tänava kaudu. Vabaduse puiestee avatakse liiklusele kell 17.

Vahemikus kell 15.30 kuni 17 suletakse liiklusele ka Veski tänav Jakobi–Näituse lõigul.

Alates kell 16 tuleb Tallinna poolt sisenedes minna ümbersõidule Tuglase ja Vaksali tänavate kaudu. Tallinna suunal liikujatel soovitatakse kasutada Riia tänavat. Kroonuaia tänavale ja Supilinna pääseb Vene ringi kaudu. 

Rongkäigu eemaldudes avatakse tänavaid järgemööda. Kell 18 algab laululaval Tartu laulupidu «Õnn ja Rõõm».

Bussiliiklus

Liin number 7 ajutine teekond vahemikus kell 14 kuni 17 on Rahu sild – Narva maantee ja vastupidi. Linnast väljuval suunal jäävad läbimata Vabaduse puiestee, Raeplatsi ja Vabaduse silla peatused. Asenduspeatusena saab kasutada Linnamuuseumi peatust. Linna siseneval suunal jäävad läbimata Palmihoone ja Raeplatsi peatused. Palmihoone asenduspeatus on Vene peatus, Raeplatsi asenduspeatus on Atlantise peatus.

Liin number 13 ajutine teekond vahemikus kell 14 kuni 17 on linnast väljuval suunal Rahu sild – Narva maantee – Vene ring – Sauna – Kroonuaia. Läbimata jäävad Vabaduse puiestee, Raeplatsi ja Palmihoone peatused. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Vabaduse puiestee ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Linnamuuseum. Linna siseneval suunal on ajutine teekond Kroonuaia – Kroonuaia sild – Sauna - Vene ring – Narva maantee – Rahu sild. Läbimata jäävad Palmihoone ja Raeplatsi peatused. Palmihoone asenduspeatuseks on Vene, Raeplatsi asenduspeatuseks Atlantise peatus. Vahemikus kell 17.30 kuni 18 võib ette tulla liiklusseisakuid, sest rongkäik liigub sel ajal Tuglase tänavat pidi laululavale.

Liin number 6 ajutine teekond vahemikus kell 14 kuni 16 on linnast väljuval suunal Rahu sild – Narva maanteent – Vene ring – Sauna – Kroonuaia. Läbimata jäävad Vabaduse puiestee, Raeplatsi ja Palmihoone peatused. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Vabaduse puiestee ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Linnamuuseum. Linna siseneval suunal on teekond Lai – Vabaduse sild – Vene ring – Narva maantee – Rahu sild. Palmihoone ajutine peatus paigaldatakse Laiale tänavale botaanikaia juurde. Raeplatsi asenduspeatus on Atlantis.

Alates kell 16 kuni 18 muutub liini number 6 teekond. Linnast väljuval suunal on teekond Rahu sild – Narva maanttee – Vene ring – Sauna – Kroonuaia – Herne – Tuglase –Kreutzwaldi. Läbimata jäävad Vabaduse puiestee, Raeplatsi, Palmihoone, Kloostri, Hurda ja Kreutzwaldi peatused. Palmihoone asenduspeatus on Meltsiveski. Vabaduse puiestee ja Raeplatsi asenduspeatuseks on Linnamuuseum. Kloostri asenduspeatuseks on Herne ning Hurda ja Kreutzwaldi asenduspeatuseks Maaülikool. Linna siseneval suunal on ajutine teekond Kreutzwaldi – Tuglase – Herne – Kartuli – Oa – Kroonuaia – Kroonuaia sild - Vene ring – Narva maantee – Rahu sild. Läbimata jäävad Kreutzwaldi, Hurda, Lai, Palmihoone ja Raeplatsi peatused. Hurda ja Kreutzwaldi asenduspeatuseks on Tartu Näitused. Palmihoone asenduspeatuseks on Vene, Raeplatsi asenduspeatuseks Atlantis ning Lai peatuse asenduspeatuseks Herne. Liin peatub ka Piiri ja Laululava peatustes.

Liiklusskeemidega saab tutvuda Tartu linna kodulehel: www.tartu.ee/et/uudised/laulupeo-rongkaik-toob-laupaeval-kesklinna-ja-laululava-piirkonda-liiklusseisakud.

Tagasi üles