Päevatoimetaja:
Jens Raavik
(+372) 739 0371

Lõpuaktused ning laulu- ja tantsupeod tegid punasest huulepulgast ühe minevama kauba

Copy
Kellel erksam, kellel tagasihoidlikum, kellel matt ja kellel läikiv - punane huulepulk ei puudu tantsupeol naiste meigikotist.
Kellel erksam, kellel tagasihoidlikum, kellel matt ja kellel läikiv - punane huulepulk ei puudu tantsupeol naiste meigikotist. Foto: Margus Ansu

Tantsu- ja laulupeol kantakse mõistagi rahvarõivaid. Seejuures on nii noortel kui ka kogenenud lauljatel ja tantsijatel vaikiv kokkulepe: neidudel ja naistel olgu tulipunased huuled. See aga tähendab, et punane huulepulk on kaupluste kosmeetikaosakondades üks minevamaid kaupu.

Kuigi mood on aastakümneid pidevalt muutunud, siis punane huulepulk on jäänud kestma. See, mis oli moes veel viis aastat tagasi, on nüüd ammu ajast ja arust. Kui veel mõni aeg tagasi pidi teksa olema nii ümber kui vähegi võimalik, siis vaid paar aastat hiljem oodatakse, et see oleks kehast nii kaugel, kui saab. Küll aga pole kasutusest iial kadunud erkpunane huulepulk. Miks nii?

Tartu kaubamaja ilumaailma teenindusosakonna juht Lii Jõgi sõnul on punane huulepulk püsima jäänud tänu oma ajaloole, sümboolsele tähendusele ning võimele muuta ja täiustada välimust. «Tegu on ajatu klassikaga, mis tõmbab tähelepanu ja lisab välimusele sära,» lausus ta.

Tagasi üles