Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

INTERVJUU Rahvatervise professor Mati Roasto: grillida võib, aga teadlikult (1)

Copy
Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto leiab, et inimeste teadlikkust toiduohutusest tuleks tõsta. Eeskätt võiks elementaarseid põhitõdesid tutvustav programm kuuluda riiklikku õppekavva.
Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto leiab, et inimeste teadlikkust toiduohutusest tuleks tõsta. Eeskätt võiks elementaarseid põhitõdesid tutvustav programm kuuluda riiklikku õppekavva. Foto: Kristjan Teedema/Tartu PM/Scanpix Baltics

Mõnusalt pikk jaaninädalavahetus annab põhjust sõbrad ja pere kokku kutsuda, et ühiselt suvesoojust ja valgeid öid nautida. Ühe korraliku jaanipeo juurde kuulub ka rikkalik pidulaud, mida ehib eestlastele omaselt korralik ports grill-liha.

Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professori Mati Roasto leiab suvel sageli grilli tagant. Kogemus näitab, et peomelus kipuvad ununema ka kõige elementaarsemad toiduohutuse reeglid – mõtlematuse hind on tervis.

Professor Mati Roasto, mida tuleks suvisel grillimisel silmas pidada?

Oluline on järgida viit toiduohutuse kuldreeglit: hoia puhtust, küpseta toores toit korralikult läbi, eralda valmis toit toorest, säilita toitu õigel temperatuuril ja kasuta söögitegemisel puhast vett ning värsket toitu. 

Tagasi üles