Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Tark Tartu Erru läinud arst Jaak Aru jagab nippe neile, kes pelgavad hauda või tobuks jäämist (1)

Copy
Pensionil doktor Jaak Aru arvab, et sile näonahk ja kohendatud silmaalused ei ole need, mis inimesest parema inimese teevad. «Natuke tüsedamad lepivad hea meelega nendega, kel ka kortsud näos, kui see inimene endast midagi kiirgab,» ütleb ta.
Pensionil doktor Jaak Aru arvab, et sile näonahk ja kohendatud silmaalused ei ole need, mis inimesest parema inimese teevad. «Natuke tüsedamad lepivad hea meelega nendega, kel ka kortsud näos, kui see inimene endast midagi kiirgab,» ütleb ta. Foto: Sille Annuk

Kas elus on teemasid, millest rääkimisega ei tohiks inimest tülitada enne, kui ta saab 65 aastat vanaks? Et alla 65 keelatud! Kui jah, siis näib see nagu müüginipp, mis «keelatud juttudele» just nooremaid ligi meelitab.

Igaüks tahaks vaadata tulevikku, iseasi, kas just seenioride tulevikku. Sest kui see on millegi algus, siis lõpu algus. Parem on mõelda, et vähemalt mind see ei puuduta. Veel.

Äsja oma raamatut «Alla 65 keelatud» esitlenud Jaak Aru (66) on just pensionipõlve pidama hakanud tohter, kes karjääri viimased paarkümmend aastat töötas Saksamaal, pühendades kümme aastat geriaatri ehk eakate arsti tööle. Ja nagu ta oma raamatut sisse juhatades ütleb, otsib lahendust nii iseenda kui kõigi 65+ inimeste ühistele probleemidele. Kuidas teha hüpe tööeluga seotud murede-rõõmude juurest pisut rahumeelsemalt kulgevasse igapäevasesse koperdamisse, ja kuni selleni välja, kas surma oodata või karta.

Jaak Aru raamatu «Alla 65 keelatud» on illustreerinud tehis­aru, kirjastas Otto Wilhelm.
Jaak Aru raamatu «Alla 65 keelatud» on illustreerinud tehis­aru, kirjastas Otto Wilhelm. Foto: Margus Ansu
Tagasi üles