Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Laulupeokirikus kõlab murdekeelne missa

Copy
Tartu Maarja kirik.
Tartu Maarja kirik. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeva õhtul kell 19 kõlab Maarja kirikus esmakordselt helilooja Margo Kõlari kirjutatud uudisteos «Maarja missa Tarto keelen». Tartu 2024 laulu- ja tantsupeo kontserti «Rohkest õnnista» kannab üle Klassikaraadio.

«Maarja missa Tarto keelen» tellis laulupeoks Tartu linn, et märkida Maarja kiriku tähtsust esimese laulupeo toimumisel. Missa on kirjutatud murdekeeles, et fantaseerida eestikeelse jumalateenistuse teemal. Uuenduslik on missas seegi, et oreli ja kellamängu kõrval kõlab torupill, mida mängib õhtusel kontserdil helilooja Margo Kõlar ise. Missat esitavad Eesti filharmoonia kammerkoor, Tallinna kammerorkester ja kammerkoor Helü. Käsikelladel on Arsise kellade kooli õpilased, orelil Kadi Toomoja ning solistid Marie Roos ja Rainer Vilu. Dirigeerib Küllike Joosing.

Lisaks tuleb Tõnu Kaljuste dirigeerimisel esitamisele Arvo Pärdi «Te Deum», mis räägib millegi tabamatu otsimisest. Teost kannavad ette filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester, tuulekannelt mängib Aarne Talvik, klaveril saadab Kadri Toomoja ning solistid on Yena Choi ja Raul Mikson.

Tagasi üles