Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Ballikleitide aeg on möödas, koolilõpetajad eelistavad lihtsat ja isikupärast riietust (1)

Copy
Treffnerist Kertu Virumäe paneb lõpuaktusele selga heleda pika kleidi hoolimata sellest, et tema õde olevat sellise valiku hinnanud etiketiga vastuolus olevaks. Jalga paneb ta madalad kingad.
Treffnerist Kertu Virumäe paneb lõpuaktusele selga heleda pika kleidi hoolimata sellest, et tema õde olevat sellise valiku hinnanud etiketiga vastuolus olevaks. Jalga paneb ta madalad kingad. Foto: Kristjan Teedema

Selle nädalaga saab üldhariduskoolides õppeaasta ametlikult otsa, üksnes kirss on tordile asetamata: nii neljapäeval kui ka reedel kogunevad abituriendid, nende lähedased ja õpetajad eriti pidulikeks hetkedeks lõpuaktustele.

Osa Tartu abituuriumineidudest on juba end juuksurijärjekorda pannud, nii mõnelgi seisab kostüüm mitmendat kuud kapis ootel. Samas tuleb välja, et noored omavahel kuigi palju lõpurõivaste üle ei arutle – kui, siis ainult nii palju, et kleitide värvid ja lõiked ei kattuks.

Praeguse aja trendiks võib pidada seda, et paljud ei pea enam vajalikuks tähtsa päeva hommikul jumestaja juurde minna, vaid teevad endale ise tagasihoidliku meigi. Soengusse suhtutakse erinevalt: mõni sätib juuksed rahumeeli ise kodus, mõni aga pani varakult juuksuriaja kinni ja on juba proovisoengugi teha lasknud.

Tagasi üles