Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Riik tahab teha kodukasside steriliseerimise kohustuslikuks (2)

Copy
Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar silitas eile päeval Innat, kes on nende juures elanud rohkem kui aasta. Inna pojad lahkusid hiljuti pesast ning nüüd imetab tubli kassiema võõrast leitud pesakonda.
Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar silitas eile päeval Innat, kes on nende juures elanud rohkem kui aasta. Inna pojad lahkusid hiljuti pesast ning nüüd imetab tubli kassiema võõrast leitud pesakonda. Foto: Kristjan Teedema

Regionaalministeerium kavandab loomakaitseseaduse muutmist nii, et kõigi lemmikloomana peetavate kasside omanikele tekiks kohustus oma loom steriliseerida.

Nõue, mis jõustumise korral puudutaks vahetult tuhandeid loomaomanikke, on Tartu loomakaitsjate hinnangul poolik. Peamiste murekohtadena nimetavad nad kontrolli ja maksumust.

Kui plaan läbi läheb, tuleb lemmikuna peetav noor kass steriliseerida enne suguküpseks saamist. Teisisõnu, kohustus ei laieneks enne seadusemuudatust võetud loomadele. Oluline on tähele panna, et nõue puudutaks ainult hobipidajaid, mitte aretajaid.

Tagasi üles