Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Vargad himustavad jalgrattaid, ka lukustatuid

Copy
Suvel on taas sagenenud rattavargused ning politsei saab vastavaid teateid igapäevaselt. Siiski on mõned jalgratad ka üles leitud ja need ootavad Lõuna prefektuuri laos omanikke.
Suvel on taas sagenenud rattavargused ning politsei saab vastavaid teateid igapäevaselt. Siiski on mõned jalgratad ka üles leitud ja need ootavad Lõuna prefektuuri laos omanikke. Foto: Ragne Keisk

Suvele kohaselt on praegu varaste seas kuum kaup jalgrattad. Viimastel päevadel on politsei saanud mitu teadet üsna hinnaliste jalgrataste kadumistest. Mõnelgi puhul pole vargaid heidutanud ka see, kui ratas on olnud lukustatud või asunud eramu hoovis.

Olgugi et jalgrattaid varastatakse omajagu, jõuavad paljud neist politseisse. Ka praegu on Lõuna prefektuuri laos mitmed jalgrattaid, mis omanikke ootavad. Kui nende hoiuaeg politseis ümber saab, antakse sõiduriistad kohalikule omavalitsusele kasutada.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk soovitas varguse ohvriks langenud inimestel politsei leitud esemete lehel silma peal hoida ja oma asja äratundmisel endast märku anda. Praegu on Tartus hoiul 105 eset, mille seas on nii jalgrattaid, püsse kui telefone.

15. juunil varastati Tartus Laulupeo puiesteel asuva eramu hoovist lukustatud jalgratas Scott. Omanik hindas kahju suuruseks 689 eurot. 12. juunil võeti Tartus Kummeli tänava maja trepikojast must punaste kirjadega jalgratast Bike Kellys Madman, mille väärtus on ligi 600 eurot.

11. juunil varastati Tartus Näituse tänava spordiväljaku juurest jalgratas Scott ja tekitati sellega kahju 639 eurot.

Tagasi üles