Päevatoimetaja:
Kelly Olesk

Algab kauaoodatud Emajõe kaldapromenaadi projekteerimine

Copy
2016. aastal tehtud eskiislahendus Karlova ja Väike-Turu sadamate vahelisel alal on mitmekesine, vahelduvad muru- ja kivikattega alad, samuti on erinevaid astmestikke. Ette on nähtud kohvikud ja lastele atraktsioonid. Täna edukaks tunnistatud projekteerija peab aluseks võtma selle, pea kümme aastat tagasi tehtud maastikuarhitektide lahenduse.
2016. aastal tehtud eskiislahendus Karlova ja Väike-Turu sadamate vahelisel alal on mitmekesine, vahelduvad muru- ja kivikattega alad, samuti on erinevaid astmestikke. Ette on nähtud kohvikud ja lastele atraktsioonid. Täna edukaks tunnistatud projekteerija peab aluseks võtma selle, pea kümme aastat tagasi tehtud maastikuarhitektide lahenduse. Foto: OÜ Kino Maastikuarhitektid

Teisipäevasel Tartu linnavalitsuse istungil selgus Emajõe kaldapromenaadi ehk Karlova sadama ja Väike-Turu sadama vahelise ala projekteerija. Linnajuhid tunnistasid hanke võitjaks OÜ Tinter Projekt pakkumuse hinnaga 172 996 eurot.

Pea kümme aastat tagasi sai tehtud ajaülesed ja kandvad lahendused, märkis OÜ Kino Maastikuarhitektide arhitekt Karin Bachmann. Tinter Projekt ja Kino maastikuarhitektid asuvad ühiselt kahe sadama vahelist ala projekteerima. 

Linnavalitsuse korralduse kohaselt tulebki projekteerimisel muu hulgas aluseks võtta 2016. aastal Kino maastikuarhitektide koostatud «Võidu silla ja Karlova sadama vahelise kallasraja ja kergliiklustee eskiis».

Tagasi üles