Päevatoimetaja:
Richard Särk

Mõni jääb lõpudiplomita, aga tublisid on palju rohkem

Copy
Sel nädalal saab Tartumaal ja Jõgevamaal gümnaasiumi lõputunnistuse üle pooleteise tuhande neiu ja noormehe. Äsja tunnustati Eesti Rahva Muuseumi viinaköögis neist kõige tublimaid.
Sel nädalal saab Tartumaal ja Jõgevamaal gümnaasiumi lõputunnistuse üle pooleteise tuhande neiu ja noormehe. Äsja tunnustati Eesti Rahva Muuseumi viinaköögis neist kõige tublimaid. Foto: Margus Ansu

Eksamid on sooritatud, uurimistööd kaitstud ning abituriendid võivad asuda tehtud töö vilju nautima. Ametlikultki saavad lõpudiplomid kaante vahele veel enne selle nädala lõppu.

Gümnaasiumi lõpetanutel on mitmeid valikuid: kas kolida emast-isast eraldi, minna ülikooli, asuda tööle või hoopis võtta vaheaasta maailma avastamiseks. Sedalaadi otsusega on silmitsi 1113 noort Tartus, 266 Tartu maakonnas ja 124 Jõgeva maakonnas.

Nagu igal aastal, on nüüdki neid, kes ei lõpeta kooli. Nii ei saa tänavu lõputunnistust Lähte ühisgümnaasiumi kaks abiturienti ja peavad viimast klassi kordama. Kaks noort ei lõpeta Ülenurme gümnaasiumi ja ühel neiul jääb praegu keskharidus saamata Võnnus. Seda, mitmel noorel jääb tunnistus saamata Tartus, pole täpselt teada, sest kõik õppenõukogud pole veel oma otsust vormistanud.

Tagasi üles