Mäletan, et mõni kulinaarne ahvatlus siiski oli – kümnekopkased piklikud lihapirukad, pasteet, suitsutursk, ja maitses ka praekala, nimi oli vist putassuu. Paar korda turuhoones käies sain šoki kõiki neid lihakehasid, seasabasid, päid ja kõrvu nähes. Verine raiepakk, kust paakunud põllega lihamees ostjale rümbast paraja tüki raius.
Ema oli küll usin turulkäija, tõi sealt ikka supikana või värsket kala. Tema meistritöö oli kuumakindlast klaasist hautamisnõus valminud pipstükid, mida ta purki pani ja TPIs tudeerivale vennale saatis. Kuidas, ei tea, ilmselt maaliinibussiga. Oli nii, et pakke-kirju sai saata vastutuleliku bussijuhi abil, saaja ilmus õigeks ajaks kohale. Jälle ei tea, kuidas, sest telefone enamikus kodudes polnud, ammugi mobiile.