Kuulus Adavere tuulik on taas müügis. Omanik, 14 lapse isa, kolib perega Tenerifele (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Adavere tuuliku saab soetada Osta.ee oksjonikeskkonnas, praegu veel alghinnaga 198 000 eurot.
Adavere tuuliku saab soetada Osta.ee oksjonikeskkonnas, praegu veel alghinnaga 198 000 eurot. Foto: Erakogu

Tallinna-Tartu maantee ääres asuv kuulus Adavere tuulik on taas müügis. Hoone 2022. aasta lõpus ostnud Tartust pärit ettevõtja Kim Allikas ütles, et peab Tenerifele kolima, sest tal on 14 last, kellest viis käivad juba Kanaari saarel koolis.

Pea kaks aastat tagasi Adavere tuuliku soetanud Kim Allikal oli plaan rajada sinna toitlustuskoht. «Asukoht on ülihea, päevas sõidab sealt mööda tuhandeid autosid, tuuliku juures peatuvad tihti välismaa turistide ekskursioonibussid. Potentsiaali on kõvasti,» rääkis ta.

Möödunud suvel elas Allikas tuulikus ise ning samal ajal tegi ruume korda. «Mul oli plaan sinna kõrvale maja ehitada, et perega sinna kolida. Mul on aga suur pere, 14 last, seega on tarvis palju ruumi, mis nõuab ka suurt investeeringut,» rääkis Allikas. Ta lisas, et kõik tema lapsed käivad koolides üle ilma. Nooremad, viis neist, õpivad Tenerifel ning tarvis oli teha valik, kas jääda Kanaari saarele või tulla Eestisse. Et raha napib tuuliku kordategemiseks ning nii suurt peret mahutava elamise rajamiseks, tuleb jätkata elu võõrsil. «Mul on kahju näha, kuidas tuulik jõude seisab, aga paraku praegu ei ole mul nii palju vaba ressurssi.»

Tagasi üles