PÄÄSTJATE TIHE NÄDALAVAHETUS Lõkkes plahvatanud balloon vigastas üheksat noort, lisaks põlengud ja liiklusõnnetused

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Lustivere liiklusõnnetus, kus autost välja lennanud juht leiti sõiduki kõrvalt ja päästjad abistasid kiirabi mehega tegelemisel.
Lustivere liiklusõnnetus, kus autost välja lennanud juht leiti sõiduki kõrvalt ja päästjad abistasid kiirabi mehega tegelemisel. Foto: Lõuna päästekeskus

Läinud nädalavahetus oli päästjatele tegus. Reageerida tuli nii kergematele kui ka keerulisematele väljakutsetele. Töine nädalavahetus algas juba reedel, kui tuli abistada eakat naist. Laupäeva ööl vastu pühapäeva pidid päästjad kustutama ohtliku lõkke, mille plahvatuses oli viga saanud üheksa noort. 

Reedel kell 12.57 teatati häirekeskusele, et Tartu vallas Metsanuka külas kukkus 86-aastane naine oma kodus ja ei saa enam püsti. Päästjad märkasid appi hüüdvat naist läbi akna, kust neil ka õnnestus sisse pääseda. Päästjad rahustasid naist kiirabi tulekuni, kellele patsient üle anti.

Lisaks eaka naise abistamisele said päästjad kustutada tulekahjusid. Reedel õhtul pärast poolt seitset teatati, et Kambja vallas Kavandu külas süttis ATV ning selle ümbruses hakkab põlema minema hein. Päästjad kustutasid tulekahju, sõiduk hävis täielikult.

Paar tundi hiljem, kell 20.35 sõitsid päästjad appi Tartusse Tähe tänavale, kus elektripliidi ahjus oli grillvorstide valmistamisel süttinud küpsetuspaber. Põleng oli päästjate saabumise ajaks juba kustunud.

Laupäeval kella 16.40 ajal süttis Elva vallas Kalme külas suitsusaun. Elanikud summutasid tulekahju veega, päästjad kustutasid tulekahju lõplikult kella 17.53ks. Põleng süttis kütteseadme rikkest.

Pühapäeva öösel kell 1.43 teatati, et Elva vallas Tännassilma külas käis lõkkes plahvatus ning üheksat noort inimest tabasid põlevad tükid. Neist kuus said tõsisemalt vigastada. Päästjad ja kiirabi andsid kannatanutele kohapeal esmaabi, raskemalt vigastada saanud läksid kontrolliks kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda.

Päästjad ja päästeameti demineerijad kontrollisid peaaegu ärapõlenud lõket ning leidsid sellest tõenäoliselt ballooni jäänused. Ballooni lõhkemisel lendasidki põlevad plastitükid inimeste pihta. Päästjad hoiatavad, et kemikaalide või jäätmete lõkkes põletamine võib keskkonnakahju kõrval tuua kaasa tõsisemaid tagajärgi, kui ained kuumuses ootamatult reageerivad või rõhu all esemed lõhkevad. Lõkkes tohib põletada ainult töötlemata puitu, pabermaterjali ja loodusjäätmeid.

Lisaks Tartumaa õnnetustele oli päästjatel tegemist ka Jõgevamaal. Laupäeva lõunaajal, kell 11.55 käisid päästjad Jõgeval Pargi tänaval kustutamas kasutuseta hoone trepialuses põlevat prahti. Samas kohas olid päästjad ka varem prahipõlenguid kustutamas käinud. Hoone omanike esindaja lubas trepialuse kinni müürida, et sinna kõrvalised isikud enam kurja tegema ei pääseks.

Sama päeva õhtul kell 21.23 teatati, et Põltsamaa vallas Lustivere külas on põllul teelt välja sõitnud, üle katuse käinud ja küljele jäänud auto. Autost välja lennanud juht leiti sõiduki kõrvalt. Päästjad abistasid kiirabi viga saanud mehega tegelemisel, transportisid ta kiirabiautosse, likvideerisid avariilise sõiduki süttimisohu ja korjasid auto tükid põllult kokku.

Avarii Lustiveres.
Avarii Lustiveres. Foto: Lõuna päästekeskus
Tagasi üles