Päevatoimetaja:
Richard Särk

GALERII Mida näeb proovis? Tantsijate ind muudkui kasvab, säragu päike või sadagu vihma

Kui te ei tea, mismoodi tantsitakse õnnetantsu, tuleb tulla pühapäeval Tartu lumeparki. Õnnetantsu koreograafiat võis täna erandkorras minna piiluma ka ülikooli staadionile, kus kõikide teistegi tantsude harjutamine ja kokkumäng käib õhtuni välja.

Ka Raadil lumepargis olid hommikul juba proovid – seal tegutsesid väliseesti rühmad. Ei seganud neid vihm ega keegi muu, ainult muru ütles, et tahab pisut puhata.

Mis õnnetantsu puutub, siis selle koreograafia on välja mõelnud Kristel Maruste, ning see tants käib nii, et väiksed tantsijad kohtuvad loo lõpus vanaemade ja vanaisadega, kes samuti on tantsijad, ning kõik lapsed saavad korralikult kallistatud. Õnne mõistet on raske lahti seletada, aga kui üks laps saab lähedaseks oma vanavanematega, on maailm kindlasti õnnelikum paik.

Tants «Õnn tuli», koreograafia Kristel Maruste.
Tants «Õnn tuli», koreograafia Kristel Maruste. Foto: Margus Ansu

Kristel Maruste on ka Tartu tantsupeo kunstiline juht ning tema idee järgi sündis kahetunnine etendus «Juure juures», mis jutustab põlvkondadevahelistest sidemeist. See tants saab pühapäeva õhtul ette kantud Tartu lumepargis kell 16 esimest korda ja kell 20 teist korda. Mõlemale etendusele mahub 2000 pealtvaatajat, kuuldavasti on piletid küll välja müüdud.

Keegi ei garanteeri, et tantsuetenduste ajal ei saja, aga uskuda tuleb kunstilist juhti Kristel Marustet, kes ütles, et vihmaga naeratab tantsija veel rohkem kui muidu, sest õige tantsija tantsib end vihmast läbi!

Tartu tantsupeo kunstiline juht Kristel Maruste (vasakul) jookseb väljakul vaat et sama palju kui tantsijadki. Ikka selle nimel, et pidu viimseni viimistletud saaks.
Tartu tantsupeo kunstiline juht Kristel Maruste (vasakul) jookseb väljakul vaat et sama palju kui tantsijadki. Ikka selle nimel, et pidu viimseni viimistletud saaks. Foto: Margus Ansu
Tagasi üles