Tartu lähistel hukkus liinibussiga kokkupõrkes sõiduauto juht (3)

Copy
Buss ja sõiduauto põrkasid kokku Märjal maanteelõigul, kus lubatud kiiruseks on 70 kilomeetrit tunnis.
Buss ja sõiduauto põrkasid kokku Märjal maanteelõigul, kus lubatud kiiruseks on 70 kilomeetrit tunnis. Foto: Jürgen Puistaja

Reede pärastlõunal põrkasid Tartu lähedal Märjal kokku ülikoolilinnast Viljandi poole sõitnud liinibuss ja Tartu poole liikunud sõiduauto, mille juht, 77-aastane mees, suri sündmuskohal.

Täna kell 14.26 sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Tartumaal Märja alevikus, kus põrkasid kokku Tartust Pärnusse teel olnud reisibuss ning Viljandi poolt Tartu suunas liikunud sõiduauto. Õnnetuses sai raskelt viga sõiduauto juht, kes meedikute pingutustest hoolimata suri sündmuskohal. Tee oli õnnetuse hetkel kuiv.

Sõiduautos rohkem inimesi peale juhi ei olnud. Bussis oli koos juhiga ligi 15 inimest, meedikud vaatasid kõik sõitjad üle, keegi neist viga ei saanud. Bussijuht oli kaine ja tal on juhtimisõigus. 

Ühe pealtnägija sõnutsi oli sõiduauto Nissan X-Trail kaldunud sirgel teelõigul vastassuunda ning seal bussiga kokku põrganud. Bussijuht oli õnnetuspaigal ehmatusest alles toibumas ning kommentaari anda ei soovinud.

Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust ning õnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Tartu jaoskonna välijuht Raimond Heinsar tuletab kõigile liiklejatele meelde, et kui keegi märkab kahtlase sõidustiiliga sõidukit, andku sellest kindlasti häirekeskusele teada. «See kõne võib päästa kellegi elu. Pigem sekkuda varem ja hoida ära õnnetus,» märkis ta.

Sündmuspaigal viibinud reporteri sõnul oli kell 15.03 asendusbuss kohal ja inimesed peal. Liiklus suunati aga maanteelt ümber Märja aleviku vahelt läbi.

Sõiduauto juht hukkus sündmuskohal.
Sõiduauto juht hukkus sündmuskohal. Foto: Veiki Ojaperv
Tagasi üles