Välismaalastest ettevõtjate pered peavad laste hariduse pärast Tartust lahkuma (2)

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Tartu rahvusvahelise kooli lapsevanem Gvantsa Tchaava (vasakul) ja direktor Maria Paaver loodavad, et tulevikus ei pea Tartusse kolivad välismaised pered oma laste keskhariduse pärast muretsema.
Tartu rahvusvahelise kooli lapsevanem Gvantsa Tchaava (vasakul) ja direktor Maria Paaver loodavad, et tulevikus ei pea Tartusse kolivad välismaised pered oma laste keskhariduse pärast muretsema. Foto: Margus Ansu

Tartus saavad välismaalt pärit noored ingliskeelse õppekavaga 10. klassi õppima asuda vaid Miina Härma gümnaasiumis. Kuid asi pole kõigile nii lihtne, kui paistab.

Kui enne 2022. aastat piisas IB-nimelisele õppekavale kandideerimiseks rahvusvahelise põhikooli lõputunnistusest, siis käesolevast õppeaastast piiritleb haridus- ja teadusministeerium sisseastumist sihtrühmade alusel. Alates möödunud sügisest võetakse sinna vastu vaid need lapsed, kelle vanemad töötavad avalikus sektoris või diplomaatia valdkonnas.

Teistele jäävad uksed suletuks, sest haridus- ja teadusministeerium on nii otsustanud. Piirangud tekitavad muret nii lapsevanematele, koolidele kui ka Tartu linnavalitsusele, kuid toimivat lahendust pole tänini leitud.

Tagasi üles