Päevatoimetaja:
Richard Särk

Linn kavandab uut vabaujulat, aga raha selleks veel pole

Copy
Vabaujulas on praegu pehme rannaliiv, võrkpalliplatsid ning mänguväljak. Tulevikus peaks sinna rajatama puidust laudisega plats ning väikesed murukünkad.
Vabaujulas on praegu pehme rannaliiv, võrkpalliplatsid ning mänguväljak. Tulevikus peaks sinna rajatama puidust laudisega plats ning väikesed murukünkad. Foto: Kristjan Teedema

Kaks sõpra Priit Saar ja Märt Reilson läksid eile üheskoos Tartu vabaujulasse ujuma, et pärast tummist lõunasööki veidi keha virgutada ja väsimust peletada. Kui Saarele oli see tänavu esimene suplus, siis Reilson oli ujumas käinud ka terve talve.

Supilinna taga asuv vabaujula on hea ja kiire koht ujumiseks, sest autoga saab seal parkida veepiiri lähedale, märkis Saar. Tema sõnul pole keset tööpäeva pikka jalutuskäiku randa aega ette võtta.

Mehed kiitsid linna plaani kujundada vabaujula moodsamaks sarnaselt teisel kaldal asuva linnaujulaga. «Praegugi on hea, aga siis saab veel parem,» arvas Saar.

Vabaujula arendamise plaane on Tartu linnavalitsusel kavas tutvustada järgmisel teisipäeval. Kui praegu saab vabaujulas autoga sõita kohe päris randa, siis pärast uuenduskuuri enam mitte. Tartu abilinnapea Raimond Tamme saadetud asendiplaanis on näha, et praeguse parkla asemele tuleb hoopis puitlaudis. «Meie siis hakkame ilmselt mujal käima, aga eks peredel oleks ikka hea autoga kohe randa sõita. Ka vanuritel,» arutles Saar.

Tagasi üles