Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kesklinna uue ärikvartali Port Athena ehitus algab juba juulis

Copy
Kaarsilla Kinnisvara suurarenduse Port Athena ehitus peaks algama juulis. 35 miljonit eurot maksvasse ärikvartalisse tuleb viis hoonet.
Kaarsilla Kinnisvara suurarenduse Port Athena ehitus peaks algama juulis. 35 miljonit eurot maksvasse ärikvartalisse tuleb viis hoonet. Foto: Salto Ab Arhitektid

Kaarsilla Kinnisvara ja Embach Ehitus sõlmisid Port Athena ehituslepingu. Kõigi eelduste kohaselt peaks Tigutorni, Ahhaa ja Aura keskuse vahel ehitus algama juba juulis. 

Viiest hoonest koosneva Port Athena nimi on inspireeritud lähikondsest sadamaalast ja Tartust kui Emajõe Ateenast.

Rajatav kompleks asub äriliselt ja logistiliselt atraktiivses piirkonnas Tigutorni, Ahhaa ja Aura keskuse vahelisel alal, mille veekeskusepoolses osas on jalakäijate tänav ning jõe pool arenev kaldapromenaad. Mugav ligipääs on tagatud ühistranspordi ja kõikide muude enam levinud liiklusvahendite kasutajatele. Tänu lähedal asuvatele sildadele on kiire ühendus Emajõe vastaskaldaga nii kergliiklejatele kui ka mootorsõidukitele.

Tartu südalinnast vaid minutite kaugusel asuva ärikvartali esimesed kaks hoonet valmivad 2026. aasta juunis ja järgmised kolm sama aasta lõpuks. Hoonete brutopindala on ligikaudu 19 500 ruutmeetrit. Port Athena arenduse investeeringud ulatuvad ligikaudu 35 miljoni euroni.

Suurt rõhku pannakse hoonete energiatõhususe ja mugava töökeskkonna tagamisele. Selleks on planeeritud saavutada A-energiaklass ja olla vastavuses BREEAMi rohemärgise sertifikaadi nõuetega. Hooneid varustab soojaga efektiivne taastuvenergial põhinev kaugküte ja Emajõest jahedust ammutav kaugjahutus, mille sõlmib ühtseks tervikuks kiirguspaneelidel põhinev kütte- ja jahutussüsteem. Lisaenergiat toodab hoonete katustel asuv päikesepark.

Salto AB arhitektid on hoonete esimesele korrusele planeeritud eraldi sissepääsudega kaubandus- ja teeninduspinnad, ülemistele korrustele bürood. Parkimine on lahendatud hooneid ühendava maa-aluse parklana. Mugavust ja ligipääsetavust silmas pidades on hoonetes liftid. Maaliliste Emajõe vaadete nautimiseks ja mugavaks ajaveetmiseks on hooned varustatud valgusküllaste terrassidega.

Erineva suurusega bürood pakuvad sobivaid ruumilahendusi nii väiksematele kui suurematele ettevõtetele. Suurema büroopinna vajaduse korral on võimalik ruume omavahel liita.

Ruumide lõplik planeering ja siseviimistlus valmivad lähtuvalt kliendi soovidest.

Tagasi üles