Päevatoimetaja:
Richard Särk

Politoloog Rein Toomla: kui EKREst lahkujad soovivad teha parteid, tuleb see luua kohe (5)

Copy
Politoloog Rein Toomla näeb, et Eesti poliitikamaastikule mahuks veel üks konservatiivsete vaadetega partei, ning arvab, et EKREst lahkujad võiksid selle koha täita.
Politoloog Rein Toomla näeb, et Eesti poliitikamaastikule mahuks veel üks konservatiivsete vaadetega partei, ning arvab, et EKREst lahkujad võiksid selle koha täita. Foto: Kristjan Teedema

EKRE liikmete hulk on võrreldes teisipäeva hommikuga kolmapäeva pärastlõunaks vähenenud saja kahekümne võrra ning lahkujaid lisandub iga tund. Politoloogi, Johan Skytte poliitikauuringute instituudi õppejõu Rein Toomla hinnangul on Eesti poliitikamaastikul ruumi veel ühele konservatiivsete vaadetega erakonnale, kuid selle loomisega ei tohiks venitada. 

EKREs käib usin pereheitmine, kuid küsimus on: mis saab edasi? Politoloog Rein Toomla sõnul on praegu kolm varianti: lahkujad ei tee midagi ning eemalduvad poliitikast, lahkujad hargnevad teiste olemasolevate parteide vahel või siis loovad EKREst lahku lööjad uue konservatiivseid vaateid esindava erakonna. Politoloogi hinnangul pole välistatud ka kõik kolm välja käidud varianti.

«Tagugu seda rauda niikaua, kuni see on veel tuline,» sõnas Rein Toomla julgustuseks ja lisas, et kui EKREst lahkunutel on tõesti plaan uus erakond luua, tuleks sellega tegelema hakata kohe. 

Tagasi üles