Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Liikluskoolituste uus reaalsus on virtuaalreaalsus, mis viib osaleja otse õnnetuse keskele (1)

Copy
See on vaid hetk 27 minutit kestvast virtuaalreaalsuses nähtavast õnnetuse rekonstruktsioonist, mida vaadates tundub osalejale, nagu viibiks ta ise keset õnnetuspaika.
See on vaid hetk 27 minutit kestvast virtuaalreaalsuses nähtavast õnnetuse rekonstruktsioonist, mida vaadates tundub osalejale, nagu viibiks ta ise keset õnnetuspaika. Foto: Kuvatõmmis

Enam kui tuhat inimest on näinud vaatepilti, kuidas nende silme all paiskub suurel kiirusel üle katuse väikebuss koos seitsme noorega. Näinud nende suunas lendavaid klaasikilde ja kahe jalgpalliväljaku kaugusel vastu puud prantsatavat kortsus autot ning pidanud tõdema, et selles tragöödias kaotas elu kolm inimest.

See õnnetus juhtus Valgamaal 2010. aastal.

Kuid seda avariid oma silmaga näinud inimesed polnud siis sündmuspaigal, vaid on sellest osa saanud tänu virtuaalreaalsuse prillidele, mille liikluspsühholoog doktor Gunnar Meinhard on neile ulatanud. Meinhard teab, mis prillikandjaid ees ootab, sest õnnetuse rekonstruktsiooni on ta liiklusohutuse ettevõtte Trafity eesotsas vorminud üle aasta.

Tagasi üles