Päevatoimetaja:
Richard Särk

Andres-Teet Merisalu: Kuperjanovi tänava klubihoone lugu jätab mõru maigu

Copy
Andres-Teet Merisalu
Andres-Teet Merisalu Foto: Erakogu

Kuus aastat kestis vägikaikavedu avaliku huvi ning kildkondliku huvi vahel ehk siis ühelt poolt Tartu linna ning teiselt poolt üliõpilaskorporatsioon Sakala vilistlaskogu vahel Kuperjanovi 9 endise klubihoone omandamise asjus. Paraku kildkondlik huvi seekord võitis. Mullu omandas kinnistu avalikul enampakkumisel korp! Sakala 1,2 miljoni euro eest, kuna varem aktiivselt seda omandada soovinud Tartu linn loobus pakkumuse tegemisest.

Kaitsepolitsei ja prokuratuur on esitanud süüdistuse, et Tartu linna tagasitõmbumine võis olla seotud korruptiivse mõjuvõimuga kauplemisega Tartu linnavalitsuses endise abilinnapea Priit Humala (Isamaa) poolt.30. aprillil sai korp! Sakala linnalt endise klubihoone lammutuseks ametliku loa ning selle Sakala vanematekogu esindaja Priit Suviste andis teada, et lammutamine kavatsetakse ka teoks teha.

Eesti riik selle kinnistu omanikuna on paraku näidanud üles erakordselt kehva haldussuutlikkust ning halenaljakat venitamist ja otsustamatust. Mitte ükski regionaalminister läbi erinevate koalitsioonide ei suutnud olukorda avalikku huvi silmas pidades lahendada ehk läbirääkimistel Tartu linnaga ja otsustuskorras ehk sama avaliku võimu teise poolega mõistlikule kompromissile jõuda.

Tagasi üles