Keskpargis pürivad tartlased Eesti parima kiikuja tiitlile

Maris Mikko
, Suvereporter
Copy
Tartu keskpargis on ülesse pandud kiiking. 
Tartu keskpargis on ülesse pandud kiiking. Foto: Kristjan Teedema

Eile algas Tartu keskpargis kiikingunädal I ehk üle võlli kiikumise võistluse esimene osa. Suvist võistlussarja korraldavad mittetulundusühing Dorpat Kiiking ning Eesti ja maailma vanim kiikingut edendav spordiklubi Vabariigi Võllimees.

Võistlussarja esimene osa toimub Tartus, teine etapp on juulis Tallinnas ja viimane osa jääb augustisse ning leiab aset Pärnus. Praegu on keskparki püstitatud kolm erineva kõrgusega kiike. Tartlased võivad seal 14. juunini end kiikingus proovile panna. Kuidas seda teha, näitas eile Dorpat Kiikingu esindaja Kaur Praks.

Võistlema oodatakse nii noori kui ka vanu. «Kui ulatad aisade ümbert kinni võtta, siis idee poolest saab kinni siduda kõiki,» ütles võistluse üks korraldaja, Dorpat Kiikingu juhatuse liige Meelis Linde ning sidus Kaur Praksi jala ja käed kiige külge kinni. «Tuleb lihtsalt osata enda kehaga ringi käia ja osata ennast püsti tõsta.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles