Siiri Laidla: on kevad Tartu peal

Siiri Laidla
, kirjanik
Copy
Siiri Laidla
Siiri Laidla Foto: Erakogu

See Hando Runneli sõnadele loodud legendaarse Fixi lugu kõlab värskena ka täna. Jah, kevad on Tartu pääle laskunud, üsna äkitsi, üsna kuumalt. Sai teda pikisilmi oodatud. Meenub mai algus, kui talveks hoiule pandud sõrmikud-saapad tuli taas kasutusele võtta. Ikka suutsin end hammustava tuule käes ära külmetada nii hullusti, et tagajärjed kestavad siiani. Ei jaksa südalinna minna, kus juhtub igasuguseid põnevaid asju.

Terved ja tragid peame ikka olema, kuis muidu. Eriti noored, kelle ees seisab elukutsevalik. Kõik need eksamid, vestlused, stress ja teadmatus. Justkui teekann, mille kuumas vees hulbib settimata teepuru. Kuhu see viimaks pidama jääb ja mis rüübe sellest tuleb – kes teab? Midagi tuleb ära otsustada, ent on see otsus ainuõige või pelgalt ajutine valik?

Mul on oma põhikooli lõpetavatest lapselastest tiba kahju. Ei tahaks neile lisastressi, aga pole parata. Kui noored ise ei kurda ja tunduvad päris rõõmsad olevat, mis minulgi siis itkeda. Peaasi, et nad ennast ei kaotaks.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles