Raimond Pihlap: miks on Elvas lasteaiakohti puudu?

Raimond Pihlap
, Elva vallavolikogu liige (Isamaa).
Copy
Raimond Pihlap
Raimond Pihlap Foto: Sille Annuk

Haldusreformist on möödas juba seitse aastat. Nüüd on aeg viia Elva vallas ellu uus reform, millega muuta valla struktuur lihtsamaks ja üle vaadata tegevused, millega vald peab tegelema ja millega ei tohi tegeleda. Valla ülesanne on pakkuda kvaliteetselt avalikke teenuseid ja tagada lasteaiakohtade kättesaadavust, mitte harrastada ettevõtlust.

Seitse aastat on piisavalt pikk aeg analüüsimaks, kuidas on haldusreformiga loodud Elva vald toimima hakanud. Senised arengud näitavad, et kohalik võim vajab selgemaid piire, millised on ta ülesanded. Mida rohkem on vald endale ülesandeid võtnud, seda vähem ajalist ja rahalist ressurssi on tal kõigega tegeleda, mistõttu kannatab teenuste kvaliteet.

Sellisel juhul on kohaliku võimu üks valik endale maksumaksja raha eest rohkem teenistujaid palgata, ent seda saab teha ainult millegi muu arvelt. Palju targem oleks jätta teatud ülesanded erasektorile, kellel oleks teenuste pakkumisel palju suurem motivatsioon teha seda võimalikult kvaliteetselt ja kulutõhusalt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles