Tartu rekordilise valimisaktiivsuse tekitas statistiline vale (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Euroopa Parlamendi valimistel oli Lõunakeskuse valimisjaoskond konkurentsitult menukaim, seal käis valimisnädala jooksul hääletamas 5773 inimest.
Euroopa Parlamendi valimistel oli Lõunakeskuse valimisjaoskond konkurentsitult menukaim, seal käis valimisnädala jooksul hääletamas 5773 inimest. Foto: Sille Annuk

Korraldajate andmetel osales Tartus äsjastel europarlamendi valimistel 51,3 protsenti hääleõiguslikest inimestest, mis annab teistele Eesti piirkondadele silmad ette. Paraku on see lausvale.

Tartu valimisaktiivus on tähelepanuväärne, sest riigi mitmeski piirkonnas käis hääletamas vaid tugev kolmandik ja riigis keskmisena 37,7 protsenti valijaist. Tallinnas 47 protsenti.

Tartu linna valimiskomisjoni juht Jüri Mölder ütles, et Tartu hea tulemuse tegid kolm kaubanduskeskuste valimisjaoskonda – Eedenis, kaubamajas ja Lõunakeskuses, kus hääletajaid oli üle ootuste palju. Lausa nii palju, et paaril korral olid hääletussedelid otsakorral ja neid tuli kiiruga juurde hankida. «Oli hetki, kus Lõunakeskuses ootas väljaandmist kaks viimast sedelit,» sõnas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles