Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Rattaringluse sünnipäeval sõitsid ratturid liikumispuudega laste toetuseks läbi linna

Copy
Rattaringluse viiendal sünnipäeval koguti annetusi liikumispuudega laste teraapialaagri korraldamiseks.

 

 

 

 
Rattaringluse viiendal sünnipäeval koguti annetusi liikumispuudega laste teraapialaagri korraldamiseks.        Foto: Angelika Rähn

Täna peeti Tartus rattaringluse viiendat sünnipäeva, mille käigus sõitis paarisaja meetri pikkuseks veninud ratturite kett läbi linna. Heategevusliku ürituse eesmärk on aidata liikumispuudega lapsi.

«Osavõtjaid küll kokku ei lugenud, aga rivi venis paarisaja meetri pikkuseks,» rääkis ürituse eestvedaja, Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa.

Ratturitel vedas väga ilmaga, sest kogu laupäeva esimeses pooles sadas Tartus vihma ja oli ka äikest. «Kuidagi napilt suutsime kuiva jalaga rongkäigu ära sõita,» rõõmustas Meeksa.

Üritusel said osalejad annetada raha, mille abil korraldatakse kuuele liikumispuudega lapsele juuni lõpus ratsutamisteraapia laager. «Praegu ei tea veel, kui palju raha kogunes, kuid vähemalt esmaspäevani saab veel annetada,» sõnas Meeksa.

Teraapialaagriks kulub ligi 8000 eurot. Seal osaleb kuus 5–7-aastast last, osa neist läheb sügisel kooli. «Just seetõttu on see laager ja regulaarne teraapia neile veel eriti oluline,» ütles liikumispuudega laste toetusfondi looja ja eestvedaja Sirli Jassov. «Üks laagriline on pärit Tartust ja temal on teraapia tulemusel üsna suur potentsiaal iseseisvalt liikuma saada.»

Annetada on veel võimalik, kui teha ülekanne SA Lapsepuue pangakontole või helistada heategevuslikule telefoninumbrile 900 6425, kinkides viis eurot. Pangaülekande tegemisel palutakse selgitusse kirjutada «Tartu». Lisateavet toetamisvõimaluste kohta leiab siit.

Kuid millega võiks viieaastaseks saanud rattaringlus edaspidi silma paista? «Nüüd tahame, et süsteem oleks stabiilne ja usaldusväärne,» vastas Roman Meeksa. «Usun, et rataste hulk ja kasutajate arv on hakanud paika loksuma, nüüd tuleb seda kõike korralikult koos hoida ja pisiasju pidevalt parandada.»

Tagasi üles