Elleri pärimusmuusikud annavad aastapäeva puhul kontserdi

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Elleri pärimusmuusika osakonna juht Regina Mänd mängib viiulit, Hiiu kannelt ja Ungari vioolat (pildil).
Elleri pärimusmuusika osakonna juht Regina Mänd mängib viiulit, Hiiu kannelt ja Ungari vioolat (pildil). Foto: Margus Ansu

Heino Elleri muusikakooli pärimusmuusika osakond tähistab täna meeleoluka kontserdiga 10. aastapäeva. Laval saavad kokku õpilased, õpetajad ja vilistlased, kes toovad publiku ette Eesti eri paikade pärimusmuusika ja traditsioonid.

«Pärimusmuusika peegeldab minu meelest väga tabavalt eestlaste olemust,» tõdes pärimusmuusika osakonna juhataja Regina Mänd. «Pärimus pole enam nišš, vaid glamuurne. Seda mängitakse suurtel lavadel, mis on muu maailmaga võrreldes täielik luksus.»

Osakonna vilistlasena on Mänd õppinud erinevate rahvaste muusikat Ungaris ja Rootsis ning õpetab nüüd Elleri muusikakoolis uut põlvkonda hakkajaid muusikuid. Juhataja kohustusi täidab ta esimest aastat. Varem oli osakonna eesotsas pärimusmuusik Eeva Talsi, kes selle ka kümme aastat tagasi asutas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles