Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Mullu kooma langenud rattaringlus on viieaastasena hea tervise juures (2)

Copy
Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa sõnul on temalt palju küsitud, kui vajalik rattaringlus Tartule on. Vajalik, näitavad tuhanded püsikasutajad.
Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa sõnul on temalt palju küsitud, kui vajalik rattaringlus Tartule on. Vajalik, näitavad tuhanded püsikasutajad. Foto: Margus Ansu

Viis aastat tagasi 8. juunil vallandus Tartus rattahullus, kui vastse rattaringluse esimese 24 tunni jooksul väntasid linlased piltlikult tiiru ümber maakera. Aga kui rattaringluse alguspäevil võis kokku lüüa registreeritud kasutajaid 42 000, siis sel nädalal on neid 4400 ning siht, nagu ütleb Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa, on 5000 püsikasutajat.

Uudsus on kadunud, tunamullu tõusid piletihinnad ja läinud kevadel langes süsteem koomasse, kui tarkvaratoe kadumise tõttu ei saanud üheksal päeval rattaid laenata. Eelmise suve lõpuks oli kasutajaid 3600. Mullune kevad ja rattaringluse esimesed tormilised nädalad olid kaks väga rasket perioodi, tõdes Meeksa.

«On palju küsitud, kui vajalik teenus see linnale on. See olukord näitas seda väga hästi. Kõned, mis kõnekeskusse tulid, olid kurjad, kurvad, abipakkuvad,» ütles ta.

Tagasi üles