Päevatoimetaja:
Richard Särk

Jens Raavik: päästame Eesti kodumaist toitu süües (2)

Copy
Tartu Postimehe ajakirjanik Jens Raavik.
Tartu Postimehe ajakirjanik Jens Raavik. Foto: Margus Ansu

Värskest Norstati tarbijauuringust selgus, et Eesti inimestest vaid 79 protsenti eelistab osta kodumaist toidukaupa, mis tähendab, et eelmisel aastal alanud negatiivne trend jätkub. See tähendab, et eestlastel ei ole raha soetada toidukaupu näiteks tervislikkuse ja ökoloogilise jalajälje suuruse alusel, vaid süüa tuleb seda, mis on odav.

Näiteks ostetakse anonüümse «Valmistatud ELis» sildiga kahtlasi kotlette, kus tihti on peamine koostisosa kanalihamass, teadmata, kui palju kuketibusid, sulgi ja nokki selles massis on, samas kui kodumaal valmistatud ja pea 100 protsenti liha sisaldavad tooted lähevad lettidel halvaks.

Hiljuti kaitses Triin Tedersoo maaülikoolis doktoritöö, mis käsitles kampülobakteritega saastunud kanabroileriliha Eesti jaemüügis. Tuli välja, et siin müüdav Leedu ja Läti päritolu broileriliha on saastunud ning selle söömine võib tervisele ohtlik olla.

Tagasi üles