Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tartu külaelanikele luuakse ühtne bussipilet

Copy
Tartu linnaliinibussides algab katseprojekt, mille jooksul saab bussi vaid esiuksest. Abilinnapea sõnul jääb linnal igal aastal piletita sõitjate tõttu saamata ligi pool miljonit eurot.
Tartu linnaliinibussides algab katseprojekt, mille jooksul saab bussi vaid esiuksest. Abilinnapea sõnul jääb linnal igal aastal piletita sõitjate tõttu saamata ligi pool miljonit eurot. Foto: Mana Kaasik

Tartu linnavalitsus esitas linnavolikogule otsustamiseks eelnõu, mille kohaselt saavad Tartu linna maapiirkonna ja linna vahel liikuvad bussisõitjad osta alates sellest suvest ühtse Tartu+ pileti, mida saab kasutada nii linna- kui ka maakonnaliinide bussides.

Tartu linnaliinivõrk ei ulatu kõikjale Tartu maapiirkonda ning sealsed elanikud kasutavad igapäevaseks liikumiseks maakonnaliinide busse. Praegu peavad paljud Tartu maapiirkonna elanikud linna- ja maakonnaliinidel sõitmiseks ostma eraldi bussipiletid.

«Soovime, et ühistransport oleks kogu Tartu linna territooriumil elanikele mugavalt ja soodsalt kättesaadav ning seetõttu oleme koostöös Tartumaa ühistranspordikeskusega leidnud võimaluse luua ühine pilet. Loodame, et uus Tartu+ pilet valmistab rõõmu bussisõitjatele ning toob bussidesse ka uusi sõitjaid,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu+ piletit saab kasutada nii linnaliinibussides kui ka Tartumaa ühistranspordikeskuse maakonnaliinibussides Tartu linnas ja maapiirkonnas ning Kambja valla haldusterritooriumil asuvates Mileedi, Haigla, Eerika ja Märja peatustes. Tartu linna maapiirkonda kuuluvad llmatsalu ja Märja alevik ning Haage, Ilmatsalu, Kandiküla, Kardla, Pihva, Rahinge, Rõhu, Tähtvere, Tüki ja Vorbuse küla.

Suve keskel kasutusele tulev Tartu+ pilet maksab 21,28 eurot ja kehtib 30 päeva. Piletit saavad osta isikud, kelle elukoht on registreeritud Tartu linnas või Kambja vallas.

Tartu linnaliinibussides kehtivad linna soodustused, maakonnaliinides üleriigilised soodustused. Tartu+ pilet tuleb kasutusse koostöös Tartu linnavalitsuse ja Tartumaa ühistranspordikeskusega.

Tagasi üles