Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

VIDEO Tallinna–Tartu maanteel valmis taas uus 2 + 1 teelõik (1)

Copy
Juunis lõppesid mullu lume tuleku tõttu pausile jäänud Tallinna–Tartu maantee uue, ligi 6,4 kilomeetri pikkuse Neanurme–Pikknurme 2+1 teelõigu ehitustööd.
Juunis lõppesid mullu lume tuleku tõttu pausile jäänud Tallinna–Tartu maantee uue, ligi 6,4 kilomeetri pikkuse Neanurme–Pikknurme 2+1 teelõigu ehitustööd. Foto: Estfilm

Selle aasta juunis lõppesid mullu lume tuleku tõttu pausile jäänud Tallinna–Tartu maantee uue, ligi 6,4 kilomeetri pikkuse Neanurme–Pikknurme 2 + 1 teelõigu ehitustööd, mille käigus rajati põhimaanteele möödasõidualad ning  liikluse sujuvuse ja sõidumugavuse parandamisega muutus seal liiklemine ohutumaks.

Äsja valminud lõik on järjekorras neljas 2 + 1 möödasõiduala Tallinna–Tartu maanteel.

«Liiklusohutuse taseme tõstmine riigisisestel teedel on üks meie prioriteete. Meil on siiralt hea meel, et tänu Euroopa Liidu rahastusele oli meil võimalik anda panus, et luua ühele suurima liiklussagedusega maanteele ohutud möödasõidukoridorid, mis muudavad liiklemise varasemast veelgi turvalisemaks ning tõstavad liikluse sujuvust. Oleme valmis jätkama liiklusohutust suurendavate projektidega vastavalt võimalustele kindlasti ka edaspidi,» ütles transpordiameti peadirektor Priit Sauk.

«Neanurme–Pikknurme 2 + 1 maanteelõik on oluline täiendus juba varem tehtud ehitustöödele sellel maanteetrassil. Tootsime ja paigaldasime eelmisel aastal sellele objektile ligi 40 000 tonni erinevaid asfaldisegusid, mis on praeguseid tee-ehituse mahte arvestades märkimisväärne kogus igale ehitajale,» sõnas ASi Tariston juhatuse liige Argo Kotsar.

«On uhke tunne mõelda, et oleme aastate jooksul koos selle uue lõiguga ehitanud Nordeconi ettevõtetega enam kui 48 kilomeetrit ehk umbes poole Tallinna–Tartu uuendatud 2 + 2 ja 2 + 1 maanteedest.»

Projekti toetati Euroopa Liidu ühisest eelarvest, sest see parandab piirkondadevahelist ühenduvust. Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa maantee on osa Euroopa maanteede põhivõrgust. «On hea meel, et sellel teelõigul on nüüd tagatud ohutu ja mugav liikumine,» ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

Neanurme–Pikknurme Tallinn–Tartu-suunaline möödasõiduala on 2,1 kilomeetri pikkune ning Tartu–Tallinn-suunaline möödasõiduala on kaks kilomeetrit pikk. Keskpiirdega alas on sõidusuunad eraldatud. Lõigule on rajatud 26,5 meetri pikkune väikeloomatruup, 191 meetrit müratõkkeseina, 7214 meetrit ulukitara ja 18 tagasihüppekohta loomadele. Samuti on ehitatud kaheksa bussiooteplatvormi, mille juurde projekteeriti 700 meetri ulatuses 2,5 meetri laiused jalgteed, mis ühendavad peatusi lähimate teeotstega. Mõlemas suunas on rajatud kolm SOS-taskut ning projekteeritud VMS-lahenduse valmidus.

Töövõtuleping Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa km 135,5–141,9 Neanurme–Pikknurme 2 + 1 möödasõidualade ehituseks sõlmisid transpordiamet ja AS Tariston 19. märtsil 2023. Lepingu maksumus on 8,9 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Projekti koostas OÜ Skepast & Puhkim.

See projekt kuulub transpordi konkurentsivõime meetme ÜF projektide hulka. Projekti rahastatakse perioodi 2021–2027 transpordiameti maanteetaristu arendamise investeeringute kava, Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi ja Euroopa regionaalfondi toetusega.

Tagasi üles