Päevatoimetaja:
Richard Särk

Suri Tartu Uue Teatri noor näitleja Ekke Hekles

Copy
Ekke Hekles lavakunstikooli ja Vanemuise koostöölavastuses «Laul õnnest».
Ekke Hekles lavakunstikooli ja Vanemuise koostöölavastuses «Laul õnnest». Foto: Margus Ansu

4. juunil suri 26-aastasena näitleja Ekke Hekles (26. IX 1997 - 4. VI 2024), kes lõpetas aastal 2020 Eesti muusika- ja teatriakadeemia. Ta asus tööle Tartu Uude Teatrisse, mängis ka Vanemuise lavastustes ja samuti filmides, näiteks «Nähtamatu võitlus» ning «Lotte ja kadunud lohed».

«Eile lahkus meie seast minu noorem vend Ekke,» teatas Ekke Märten Heklese õde Karoliina Saatpalu 5. juuni pärastlõunal suhtlusmeedias. «Palume austada meie pere privaatsust sel leinaperioodil ja anname kindlasti märku, kui toimub ühine ärasaatmine, et saaksime kõik koos temaga hüvasti jätta. Puhka rahus, mu parim sõber.»

Tartu Uues Teatris osales Ekke Hekles lavastustes «Ma jään kaevu juurde igavesti jooma», «Mis saab siis, kui meid enam ei ole?», «Stereo», «Siili poomine», «Lood», «Serafima + Bogdan», «Kõigi piirangute lõpp», «Video: Täielik šokk! Sündmuskohal kaos, tuvid minestuses» ja «Ümarlaud». Tal oli ka osatäitmine sama teatri viiepäevases kunstiretriidis «Hungerburg 2024», mis on alles lavastamisel ja kavas tänavu augustis Narva-Jõesuus, kuid surm katkestas noore näitleja tuleku publiku ette.

«Ekke oli eriline näitleja. Ja eriline inimene. Meil on kõigil kohutavalt kahju,» ütles Tartu Uue Teatri loovjuht Ivar Põllu.

Copy
Tagasi üles