Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

PILDID Jaapani kuulsa meediakunstniku uusteose Euroopa lavateekond algas Vanemuises

Copy
Esietenduse lõpuaplausi ajal on Vanemuise suures majas publiku ees teose autor Shiro Takatani (vasakul) ja etendaja Miyu Hosoi.
Esietenduse lõpuaplausi ajal on Vanemuise suures majas publiku ees teose autor Shiro Takatani (vasakul) ja etendaja Miyu Hosoi. Foto: Maanus Kullamaa / Tartu 2024

Tartu 2024 programmis tuli 4. juunil Vanemuise suures majas esimest korda Euroopas publiku ette Jaapani teatrilegendi Shiro Takatani ja kunstikollektiivi Dumb Type uuslavastus «Tangent». Nüüd ootavad ees etendused Veneetsia biennaalil.

Esietendusele järgnenud vastuvõtul rääkisid lavastusest «Takatani» teiste hulgas Priit Raud (vasakult) ja Kati Torp, keda eriti tähelepanelikult kuulasid nende kõrval Shiro Takatani ja Miyu Hosoi.
Esietendusele järgnenud vastuvõtul rääkisid lavastusest «Takatani» teiste hulgas Priit Raud (vasakult) ja Kati Torp, keda eriti tähelepanelikult kuulasid nende kõrval Shiro Takatani ja Miyu Hosoi. Foto: Maanus Kullamaa / Tartu 2024

«Lavateos on puhastatud kõigest üleliigsest, kujutades seda habrast hetke, mis jääb koidu ja hämariku kohtumise vahele. Hetk, mis on eestlastele vägagi tuttav. Nii sai just Tartu Jaapanile väravaks Euroopasse,» kirjeldas Euroopa esietendust Tartu 2024 loovjuht Kati Torp.

Tagasi üles