Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Kvartali uued korrused ja bürood said ametlikult avatud

Copy
Kvartali pealeehitise lindilõikamise tseremoonial pidas lühikese kõne ka Tartu linnapea Urmas Klaas.
Kvartali pealeehitise lindilõikamise tseremoonial pidas lühikese kõne ka Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Sille Annuk

Täna pärastlõunal toimus Kvartali katusel lindilõikamistseremoonia, millega tähistati 13 kuud väldanud uute korruste ehituse lõpule jõudmist ning uute büroode Kvartalis tööle asumist.

«Tartu südames asuv Kvartal koondab traditsioonilise kaubanduse ja toitlustuskohtade ümber ka meditsiiniteenuseid, büroosid, spaad, hotelli ja konverentsikeskust. Sellise ülesehitusega oli Kvartal 2016. aastal, mil see avati, kontseptsioonilt oma ajast natuke ees,» sõnas OÜ TTK Kultuurikeskus juhatuse liige Kaire Krevald.

Pealeehitisega lisandus Kvartalile 6500 ruutmeetrit, millest 6000 on äripind ning 500 trepikodade ja tehnoruumide tarbeks. Kokku on Kvartali hoones natuke üle 61 000 ruutmeetri pinda ning majas töötab kokku 1530 inimest. Kvartalis on 21 bürood, 13 toitlustuskohta, 41 kauplust-teenusepakkujat, V Spa hotell ja spaa ja 360 kohaline maa-alune parkla.

Pealeehitise maksumuseks kujunes ligikaudu 11 miljonit eurot. «TTK Kultuurikeskus on meie hea klient juba ligi 10 aastat. Pikk ühine tee Kvartali keskuse algusaegadest tänaseni on loonud usaldusväärse suhte ja viljaka koostöö. Meil on äärmiselt hea meel toetada oma pikaajalise kliendi ambitsioone ja aidata kaasa tema unistuste elluviimisele,» rääkis ehitust finantseerinud Swedbanki korporatiivpanganduse osakonna juhataja Mihkel Utt.

Ehitise arhitektuurilahenduse autorid on Kadarik Tüür Arhitektid, projekteeris OÜ Tari. Keskuse peatöövõtja on konsortsium AS Ehitustrust ja AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg.

Tagasi üles