VIDEO JA GALERII Võimlemispeo 2000 osalejat nägid peadpööritavaid trikke ja trummietendust

Copy

Tartu laululaval toimus täna õhtul Tartu XII võimlemispidu «Emajõe kaldal». See suurejooneline sündmus tõi kokku ligi 2000 võimlejat üle kogu Lõuna-Eesti, ent osalejaid oli tulnud kaugemaltki.

Võimlemispeol osales ligikaudu 2000 liikujat erinevatest vanusegruppidest, kokku 130 erinevat rühma, klassi ja kollektiivi, keda toetasid 110 õpetajat, treenerit ja juhendajat. Osalejate vanus varieerus mõnest kuust kuni 75 ja enama eluaastani. Korraldajate sõnutsi ühendavad võimlemispeod erinevad vanused ning üheskoos saavad liikumisest rõõmu tunda kõik inimesed, sõltumata nende soost või east. Esmakordselt võtsid peost osa ka Tartu Maarja kooli ja Tartu Pärli kooli lapsed ja noored.

Õhtu jooksul tuli esitusele 18 kava, millest suurem osa oli just võimlemispeo jaoks loodud. Oma etteastetega astusid üles ka külalisesinejad, ning näha sai ka trummietendust, milles tegid kaasa legendaarse trummari Peeter Jõgioja kingades astuv poeg Siim Jõgioja ning Sinised Trummid. Lisaks näitasid oma oskusi Akrose osavad trikitajad, rahvatantsuansambel «Tantsutallad», võimlemisklubi Janika Võru ja Ülenurme võimlemisklubi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles