Hispaanlannast tänavakunstnik talletas kauges külas seinale loo eestlaste kokkuhoidmisest

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Hispaanlanna Lily Brick oli Elva lähistel Annikorus maalides positiivselt üllatunud, kui kohalikud talle kohvi ja küpsiseid käisid pakkumas, ehkki sobivat keelt suhtluseks ei leitud.
Hispaanlanna Lily Brick oli Elva lähistel Annikorus maalides positiivselt üllatunud, kui kohalikud talle kohvi ja küpsiseid käisid pakkumas, ehkki sobivat keelt suhtluseks ei leitud. Foto: Margus Ansu

Tänavune tänavakunstifestival möödus kunstnikel kui põrgukatlas, Eestis soojalt alanud suvi pani imestama isegi hispaanlanna, kes harjunud lõunamaise kliimaga ning käinud maalimas isegi Lõuna-Aafrikas.

Rural Urban Art ehk RUA tänavakunstifestival toimus läinud nädalal Elva valla erinevates piirkondades, mille käigus maalisid nii kohalikud kui ka välismaised kunstnikud hoonete seintele tavapärast halli betooni kirjumaks muutvad teosed.

Rändav tänavakunstifestival toimus juba seitsmendat aastat ning eesmärk oli ka sel aastal luua Eesti väikeste paikade avalikku ruumi püsivat visuaalkunsti.Seekord oli festivali keskmes Elva linn ja Elva valla külad-alevid, kuhu sõitis kokku kümmekond kohalikku ja rahvusvahelist kunstnikku, et kohalikku elu värvikirevamaks muuta.

Tagasi üles