Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Kaitseliitlased ehitasid linna sotsiaalmaja keldrisse lihtsate vahenditega näidisvarjendi

Copy
Kaitseliidu vabatahtlikud ehitasid Nisu 2a sotsiaalmaja keldrisse Lõuna maakaitseringkonna pioneeriohvitser major Toomas Rebo juhendusel näidisvarjendi, mis peaks ka maja kokkuvarisemisele vastu pidama.
Kaitseliidu vabatahtlikud ehitasid Nisu 2a sotsiaalmaja keldrisse Lõuna maakaitseringkonna pioneeriohvitser major Toomas Rebo juhendusel näidisvarjendi, mis peaks ka maja kokkuvarisemisele vastu pidama. Foto: Sille Annuk

Tartu linnale kuuluva Nisu tänava sotsiaalmaja keldrisse rajasid kaitseliitlased vähem kui kolme ööpäevaga näidisvarjendi, kuhu suurema häda korral saab minna paarkümmend inimest.

Näidisvarjendi mõte ongi tutvustada korteriühistute esindajatele ja majaomanikele, kui lihtne on sellist ehitist ka oma keldrisse rajada, et suurteks kriisideks paremini valmis olla.

Varjend Nisu tänava 2a sotsiaalmaja keldris on äärmiselt lihtne ning selle ehitamisega peaks hakkama saama pea igaüks. «Näidisvarjendi rajamise mõte oligi teha valmis üks võimalikult lihtne, kuid samas purustuskindel varjend, mida korteriühistute liikmed ja majaomanikud saaksid käia vaatamas,» selgitas kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna pioneeriohvitser Toomas Rebo, kes aitas näidispunkrit ehitada.

Tagasi üles