VAATA PILTE Eesti lipu 140. aastapäev tõi Kalevipoja juurde kokku igas eas tartlased

Copy

Täna õhtul said tartlased kokku Kalevipoja monumendi juures, et tähistada üheskoos Eesti lipu 140. aastapäeva. Teiste seas oli kohal ka Tartu linna aukodanik Rein Taagepera, kes juhtis oma kõnes tähelepanu tõsiasjale, et sinimustvalge on elanud üle ka kõige raskemad ajad ning seda eeskätt tänu eestimeelsetele ja vapratele inimestele.

Teisipäeva õhtul kogunes Kalevipoja juurde Emajõe puiestikku, et tunda uhkust Eesti lipu üle, mis on pidanud vastu nii sakslaste kui venelaste okupatsioonide käes. Lipu päeva olid tähistama tulnud need, kes mäletavad okupatsiooniaegseid koledusi, aga ka need, kes on elanud vaid vabas Eestis.

Ehkki venelased üritasid siin valitsedes Eesti lippu hävitada kõikvõimalike vahenditega, näiteks korjati kokku isegi kõik raamatud, kus ühe pildi peal oli pardi tiivaalusel näha sinimustvalget, püsis see lipp ka kõikide ebameeldivuste kiuste eestlastel südames, märkis Tartu linna 91-aastane aukodanik Rein Taagepera oma kõnes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles