Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tudengite firma varustas alustuseks mõned prügikastid taarariiulitega (2)

Copy
Pirogovi pargi taarariiul on oma nelja pudelikohaga teistest väiksem, rääkisid TaaraBoxi asutajad Ronja Ansmann ja Karl-Robert Kuusk.
Pirogovi pargi taarariiul on oma nelja pudelikohaga teistest väiksem, rääkisid TaaraBoxi asutajad Ronja Ansmann ja Karl-Robert Kuusk. Foto: Margus Ansu

Kesklinna kultuurisündmustel ja ka öises linnamelus tekib tihti tühja taarat. Aga et enamikul Tartu prügikastidel puudub eraldi taarakogumise võimalus, lõpetavad pudelid ja purgid tihti olmeprügi hulgas või hoopis prügikastide ümbruses. Probleemi leevendamiseks lõid kolm Tartu tudengit ettevõtte TaaraBox, mille eesmärk on toota Eestis ainulaadseid prügikastide külge paigaldatavaid taarariiuleid. 

Keskkonnaplaneerimist ja maastikukujundust tudeeriva Hanna Marleen Kitse ning riigiteadust õppivate Ronja Ansmanni ja Karl-Robert Kuuse välja töötatud riiuleid võib praegu leida kesklinnas kolme prügikasti küljest. Need asuvad Küüni tänaval, bussijaamas ning Pirogovi pargis.

«Praegu peavad inimesed taara kättesaamiseks prügikastis olmeprügi hulgas sobrama. Taarariiulitega tahtsime seda normaliseerida ja inimlikumaks muuta,» selgitas Ronja Ansmann.

Tagasi üles