Päevatoimetaja:
Richard Särk

Terviseamet andis Anne kanali veekvaliteedile halva hinnangu

Copy
Anne kanali vee kvaliteet kipub igal suplushooajal kõikuma.
Anne kanali vee kvaliteet kipub igal suplushooajal kõikuma. Foto: Margus Ansu

Terviseamet hindas Tartu randade suplusvee kvaliteeti ja klassifitseeris supluskohad viimase nelja suplushooaja jooksul võetud seireproovide alusel. Emajõe mõlema ranna vee kvaliteeti hindas terviseamet väga heaks, kuid Anne kanali supluskohas halvaks.

Terviseameti sõnul näitab vee halb kvaliteediklass seda, et reostumise suur tõenäosus on ka käesoleval hooajal ja kuna täpselt ei tea, millal võib vesi reostuda, tuleb olla ettevaatlik ning teavitada suplejaid võimalikust ohust. Proovid näitavad seda, et reostus ei ole püsiv, vaid episoodiline.

Tulenevalt terviseameti hinnangust soovitab linnavalitsus Anne kanalis olla tähelepanelik ning jälgida hetkeolukorda ja vee puhtust. Eriti peavad olema ettevaatlikud lapsed, eakad ja nõrgema immuunsüsteemiga inimesed.

Anne kanali juures on nagu ikka üleval tavapärased teavitavad lipud vastavalt iganädalastele veeproovide ja veetemperatuuri näitudele. Rohelise lipu korral on veeproovid normikohased, kollane lipp teavitab suplemiseks liiga jahedast veest. Kui lehvivad punased lipud, siis see annab infot, et viimase võetud veeanalüüsi põhjal esineb vees reostus. Iganädalaste veeproovide info on üleval ka ranna teadetetahvlil.

Suplejate ohutuse tagamiseks ja suplusvee võimaliku reostuse kontrollimiseks tehakse suplushooajal suplusvee seiret igal nädalal.

Linnavalitsus palub ka ühe ennetava meetmena inimestel rannas parte mitte toita ja koertega suplusperioodil rannas mitte viibida.

Tagasi üles